Overraskende Umbrien

Vælger man et ophold i en feriebolig i Umbrien, betyder det som regel god kvalitet til en fornuftig pris, og, ikke mindst, en masse uventede oplevelser. Toscana’s kystfrie naboregion har uden tvivl lige så mange seværdigheder som sin mere kendte nabo: En masse natur, uspolerede middelalderbyer, ukendte, men unikke vine og et køkken, som italienerne selv rejser for at opleve. Hertil kommer at de fleste nok vil blive overraskede over de fornuftige priser på restauranter, barer og i den lokale coop.

Umbrien
Perugia – mere end en kulisse
En flere tusinde år gammel bymur, stenhuse som omgiver smalle stræder og brede trapper, som alle fører op til byens centrale plads og livlige hovedstrøg, Corso Vanucci. Her høres sprog fra alle verdenshjørner, men ikke kun fra de traditionelle turister. Det er især unge udenlandske studerende fra et af universiteterne i Umbiens hovedby, Perugia, som tegner billedet i et middelaldercentrum, som ikke holdes kunstigt i live af indtægterne fra turisterne. Her lever beborene i høj grad med masser af cafeer, restauranter og et kulturliv, som blandt andet tæller en jazz-festival på et meget højt niveau og en chokolade-festival, som ligeledes er berømt i hele verden. Perugia er således et godt billede på det øvrige Umbrien, som for de fleste vil være en spændende overraskelse.

Italiens åndelige centrum
Ikke mange kilometer fra den umbriske provinshovedstad, Perugia, er det en helt anden stemning, der råder. I Assisi, den hellige Frans eller San Francesco’s fødeby, handler det meste om religiøs fordybelse – og en masse religiøse plastik-figurer, men mest om det åndelige. Byen domineres af San Francescos store katedral, og dyrkelsen af grundlæggeren af Fransiskaner-munkeordenen, men er dog et besøg værd, og selvom mange nok vi finde atmosfæren i den lille middelalderby lidt speciel, er det spændende oplevelse.

Foto: Søs Lundquist

Badeferie
Selvom Umbrien er kendt for at være regionen uden adgang til havet, er det dog stadig muligt at få badedyrene luftet eller trampet i pedalerne på en vandcykel. Umbrien har en af Italiens største søer, Trasimener-søen, som ligger lige på grænsen til Toscana. Vælger man at bo ved søen, kan besøgene i de historiske byer som Perugia og Assisi, og de fleste af de kendte toscanske byer som Cortona, Arezzo, Firenze og Siena nemt klares på en dagstur. Ligesom vinsmagning i Chianti og de kendte toscanske byer, Montepulciano og Montalcino, også kan nås inden eftermiddagsbadet i søen. En drink på torvet i Castiglione del Lago inden middagen på en af byens mange restauranter, skal man heller ikke nægte sig selv.


Ferieboliger

Centrér kort
Få kørselsvejledning
Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *