Kunst og kultur i Italien


Der er ingen steder i verden, hvor så mange kunstskatte er samlet som Italien. Her er kunst, kultur og historiske monumenter, som de færreste vil kunne nå at opleve i et langt liv. Landet er et enestående monument over den europæiske kulturs udvikling: De græske koloniers storslåede templer i det sydlige Italien og Sicilien, Romerrigets mageløse bygningsværker i Rom som Colloseum, Pantheon og Forum Romanum og ikke mindst, den katolske kirkes overdådige religiøse monumenter som Peterskirken og domirkerne i Milano og Firenze.

Europa kunsteriske vugge
Renæssancens vugge ligger i den toscanske hovedstad med Michelangelo og Leonardo da Vinci som de store eksponenter. Billedkunstens største mestre befandt sig ved hoffet hos fyrstene i mange italienske stater gennem århundreder: Piero della Francesca, Rafael, Caravaggio og Botticelli for at nævne nogle få blandt mange. Deres værker kan beundres i de fleste større italienske byer, hvor naturligvis Uffizi’erne i Firenze er nummer et, men også i Milano, Venedig og Rom kan de store klassiske mestres værker opleves.

Store klassiske musikoplevelser
Musikken lever stadig i Vivaldis værker, og de største italienske byer har deres egen opera, hvor værker af mestrene Puccini, Verdi og Rossini stadig spilles: Mest kendt er La Scala operaen i Milano for det ypperste og Arenaen i Verona for en helt speciel oplevelse, men byer som Rom, Napoli, Venedig og Firenze har en opera eller en musikfestival, hvor man har chancen for at se de store kunstnere optræde. Et besøg i Italien giver som regel en enestående mulighed for at få en kulturel oplevelse, som man ellers ikke ville få.

Har du et godt tip til en fantastisk oplevelse, så send din kommentar herfra!

Siciliens inspirerende kaos

Græske templer, romerske villaer, arabisk inspirerede kirker, normanniske mosaikker. Søvnige byer skabt i barok, badebyer, der genfødes hver sommer og kaotiske storbyer. læs mere

Leave a comment