Fodbold i Italien

af Claus Bermann

Italienerne elsker fodbold og især deres lokale fodboldklubber får den største opmærksomhed. Det er selvfølgelig godt og vigtigt når landsholdet ‘Gli Azzurri’ vinder, men intet er større i Italien end hvis byens hold vinder det italienske mesterskab ‘Lo Scudetto’.

De største og bedste klubber i Italien har traditionelt set altid været klubberne fra nord. Især Juventus FC, AC Milan og FC Inter er det mest succesfulde i Italien. Den mest prestigefyldte og spændingsfyldte kamp i Italien er uden tvivl hovedstads-derbyet mellem AS Roma og SS Lazio på Stadio Olimpico i Rom, en kamp der går under navnet ‘Derby della Capitale’.

De italienske stadions
De italienske stadions har deres helt eget særpræg og charme. De fleste større stadions blev moderniseret og udbygget op til Italiens værtskab for VM i 1990. Siden er det begrænset hvor meget, der er gjort ved mange stadions. Kun Juventus har bygget et helt nyt og topmoderne stadion. Mange stadions rundt om i Italien er kendt som ‘Stadio Comunale’, dvs. kommunens stadion, som klubberne lejer sig ind på. En stor del af charmen ved at besøge et italiensk fodboldstadion er netop at det ikke nødvendigvis altid ligner alle andre moderne stadions rundt om i Europa. Stadions i Italien er altid unikke og deraf har de deres charme.

På de fleste stadions i Italien kan man få serveret sin espresso i en rigtig espressokop. Naturligvis fristes man til at sige, det er jo Italien. Men det ville være utænkeligt på eksempelvis et tysk eller engelsk stadion. Italienerne holder fast i deres traditioner og livsstil – også til fodboldkampe.

Fodboldbilletter i Italien
I 2009 indførte Italien et såkaldt fankort kaldet ‘tessera del tifoso’, som alle fans der vil rejse til deres holds udebanekampe skal være i besiddelse af. Yderligere blev det ved samme lejlighed indført at der på alle billetter skulle være påtryk navnet på ejeren og ved indgangen til stadions, skal der vises billede-ID. Dette er værd at huske, hvis man vil til fodbold i Italien. Kun de allerstørste kampe bliver udsolgt, så det er ofte relativt nemt at få købt billet, enten online eller i klubbens billetsalg. Men husk billede-ID til kampen og et godt råd er at købe i god tid før kampen. Nogle steder lukker billetsalg på selve kampdagen af sikkerhedsmæssige grunde.

Rejseguide til fodboldturen
Har man fået smag for en fodboldtur til Italien og vil opleve italienske fodbold live på stadion, kan man med fordel bruge rejseguiden VisitFootball.dk. På siden kan man sammenligne priser på både hele fodboldrejser og enkelte fodboldbilletter fra flere forskellige rejsebureauer. Derudover er der rejseguides til mange af de største klubber. Læs mere her: fodboldrejser til Italien.


Det her kunne også være noget:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.